UTI NON ABUTI - "Bruka, inte missbruka" är en klok devis när det gäller det mesta och givetvis då också mat och dryck. Den puritanskt lagde tenderar att vilja förbjuda, begränsa och fördöma allt som är onyttigt - men glömmer att allt kan missbrukas. Den sunde livsnjutaren strävar istället efter att få så mycket av det goda som möjligt, utan att det går överstyr.


tisdag 6 juni 2017

Gin & Tonic med maskrossirap

 photo IMG_0071_zpscrns0axf.jpg

På tips från en Facebookvän prövade jag detta: Gin & Tonic med maskrossirap. En GT är alltid god - men ibland kan det vara kul att modda den lite också. Och maskros är en skum smak. Inte äcklig, men skum. Alla gillar den säkerligen inte. 

Till din standard GT (5 cl dry gin och 1 dl tonic, typ) adderar du helt enkelt, efter smak, lite söt maskrossirap. Jag använde 3 cl. 

Maskrossirap? Ja, den får du koka själv. Och eftersom det bara finns maskrosblommor under en mycket kort period på året, så är detta en mycket säsongsbetonad produkt. Bättre lycka nästa år, om du missat årets blomning!

Jag kokade en smärre mängd sirap på 4 deciliter blomblad från maskros. Så lite grönt som möjligt ska med. Helst ska det bara vara fina, gula blomblad. Lägg detta i en sockerlag på 2,5 dl socker och 2,5 dl vatten och låt sjuda i tio minuter eller så. Sila ordentligt genom ett kaffefilter. Låt svalna, häll upp på flaska och låt stå i kylskåp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar