UTI NON ABUTI - "Bruka, inte missbruka" är en klok devis när det gäller det mesta och givetvis då också mat och dryck. Den puritanskt lagde tenderar att vilja förbjuda, begränsa och fördöma allt som är onyttigt - men glömmer att allt kan missbrukas. Den sunde livsnjutaren strävar istället efter att få så mycket av det goda som möjligt, utan att det går överstyr.


söndag 16 juli 2017

Mexikansk rub


De flesta köttätare, utom de som av någon anledning inte äter gris, grillar en hel del fläskkarré på somnmaren. Det är alltid gott, men tröttnar man på standardmarinaden kan man prova detta. Tillbehören på bilden här är papas arrugadas, alltså saltkokad potatis, och (i brist på ork att göra en riktig mojo rojo från grunden)ajvar. Det verkligt intressanta här är dock kryddbladdningen som vi rubbade köttet med en kort stund före grillning.

Tillräckligt för tre-fyra skivor fläskkarré

3 msk olivolja
2 tsk råsocker
2 msk salt


1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
2 msk rökt paprikapulver
1 tsk vitlökspulver

Gnugga in i köttet 5-10 minuter före grillning.

Kryddblandningen ger en fyllig, varm hetta - inte skarp och brännande. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar