Första post på bloggen efter en nödvändig reboot blir om denna delikata absintdrink. Receptet är amerikanskt och därför är måttenheterna uns (oz). Ett uns är ganska precis 3,3 cl, trekvarts uns är 2,5 cl och ett halvt uns motsvarar alltså en matsked.
THE ICEBERG kräver en juste absint. Och med det menas inte någon fruktansvärd karamellfärgsgrön vidrighet av det slag som de tänder eld på nere på barer i Prag, utan en kvalitetsprodukt. Själv har gjort The Iceberg på den svenska (och svåröverkomliga, för mig som Stockholmare, för den levereras bara till systembolag i Örebrotrakten) Grön Opal liksom på Valkyria och Harlequin. Men jag antar att vilken grön absint som helst fungerar, bara det är ett kvalitetsmärke.
The ICEBERG behöver också Gul Chartreuse. Under många år har det varit något man fått titta efter utomlands men nu finns det faktiskt att beställa via Alkoholmonopolet [85983]
1 uns absint
1 uns gul chartreuse
3/4 uns limejuice
1/2 uns sockerlag (1:1)
Skaka ingredienserna med is och sila upp i ett kylt glas. Det gröna glaset på bilden ovan är ett snapsglas från Olde Hansa i Tallinn och det rymmer en halv drink enligt receptet ovan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar