UTI NON ABUTI - "Bruka, inte missbruka" är en klok devis när det gäller det mesta och givetvis då också mat och dryck. Den puritanskt lagde tenderar att vilja förbjuda, begränsa och fördöma allt som är onyttigt - men glömmer att allt kan missbrukas. Den sunde livsnjutaren strävar istället efter att få så mycket av det goda som möjligt, utan att det går överstyr.


söndag 16 juli 2017

Sweet Mother of Cucumbers


Den här drinken är ett försök att återskapa och förenkla en "Cucumber Delight" som jag och hustrun avnjöt på baren på Scandic Hotel i Karlstad, av alla platser på jorden. Där serverades den i stora Hurricaneglas med en mängd hackad gurka, jag har istället gjort en "gurksirap".

Gurksirap? Jo - gör en sockerlag på lika delar socker och vatten. Ta 2,5 dl lag och skiva ner en tredjedels gurka i den. Låt puttra i fem-sju minuter någonting. Sila av gurkan och låt sedan lagen stå och svalna. 

Spritbasen i drinken är Xanté, som ibland kallas päronkonjak - fast det är det förstås inte, utan en konjaksbaserad likör med päronsmak. Sedan behövs fläderlikör och jag använde De Kuypers Elderflower.

SWEET MOTHER OF CUCUMBERS

4 cl Xanté
2 cl De Kuyper Elderflower
2 cl citronsaft
1,5 cl gurksirap
7up free

Rör ihop allt utan läsken med is, så det blir kallt. Slå upp i ett väl kylt glas. Toppa med en skvätt 7up och varför inte par skivor gurka, när du ändå håller på?

Uppfriskande och gott. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar